Spökeventet av Geovloggen

Hjääääääälp! Detta var det läskigaste jag varit med om på länge!!

Allt började med del 3 av Geosnack, där Geovloggen-> där han berättade om det event som han skulle hålla i -> Spökrunda 2022 – Community Celebration Event.

Detta satte genast en massa tankar i huvudet på mig. Lät ju väldigt kul att få delta på ett sådant event. Men hade helst inte velat gå själv, inte bara för spökernas skull, utan för att mina sociala skills inte alltid är på topp när det gäller främmande människor. Så jag beslutade mig för att ta kontakt med Liam, som jag känt endast via nätet i ca 2 års tid.

Vem är Liam?

Liam är en otroligt snäll kille jag känner via Discord. Vi har i ca 2 års tid hjälpt både privatpersoner, företag och kreatörer med att upprätta olika communityn via Discord. Det visade sig också senare att han, liksom jag, hade ett enormt intresse för Geocaching.

Vi beslutade oss för att ha detta som ett suveränt tillfälle att faktiskt träffas. Han bokar tåg ifrån Malmö och träffar mig. Vi planerar in en dunderhelg, där vi pratar både Discord, jobb och såklart Geocaching. Jag lät honom gå min runda och han hittade alla, kanske med lite hjälp från mig som CO.

Eftersom att Liam kom rätt sent på fredagen, slutade det upp med filmkväll bara, och lite snack om Geocaching och annat kul.

Men lördagen spenderade vi med att ta en promenad i Stallarholmen, där jag som CO kontrollerade mina burkar, och han loggade dessa. Mycket trevlig promenad. Vi åkte sedan till Selaön och loggade en jag gått bet på. Liam som aldrig varit här fick sedan en sightseen över Selaön och Strängnäs innan vi tillsist begav oss mot Norrköping. Vägen dit gick superbra, vi pratade om vad vi skulle väntas få uppleva. Jag berättade även om mina spökliga upplevelser jag haft som ung. Till sist kom vi fram till en avlägsen skogsväg där vi parkerade bilen. Sedan fick vi gå en lång runda placerad längs en lång skogsstig. Påvägen möttes vi av allt från spindlar, skelett, hemsökta dockor till LEVANDE otroligt skräckinjagande demoner och annat otyg! Längs vägen hade man placerat 6 ledtrådar till en travelbug. Vi lyckades hitta 5 stycken, men saknade den första. Visade sig senare att den försvunnit längs vägen. Men efter att ha pratat med GV fick vi sista pusselbiten.

Det kom spöken och demoner ifrån alla håll och kanter på skogstigen vi vandrade på. Jag höll på att hoppa ur skinnet mer än engång. Otroligt snyggt gjort. Geovloggen har verkligen lyckats. Bifogar några bilder jag tagit på eventet. Det finns mycket fler bilder på Geovloggens instagram->

Efter en till synes oändligt lång promenad genom den dödas stig, så kom vi äntligen fram till eventplatsen. På platsen fick vi delta i ytterligare en aktivitet. Vårt uppdrag var att leta upp 5 petlings, varje fylld med olika föremål. Vi hittade alla fem. Nu var målet att räkna de föremål som låg i och sammanställa det till en total summa. Föremålen var: Lego, makaroner, hårsnoddar, spik och skruv. Jag och Liam kom fram till att ca 121 föremål totalt är det. FEL! Vi vann inte tävlingen, rätt svar var visst ca 180 föremål. Men vi hade ju kul, det var det viktigaste.

Efter eventet släpptes det en labcache och en del traddar. Vi valde att ta en tradd och hela labcachen innan vi åkte hem. Det blev tyvärr ingen FTF på denna, men den var kusligt bra burk ändå. Labcachen var dessto klurigare. Där fick man på varje delsteg en kort youtube-snutt med skräcktema och skulle svara på olika frågor kring dessa skräckfilmer. Vi klarade nästan alla, en fråga gick vi bet på. svaret var uppenbart, men ändå inte. Så vi fick sova på saken och svaret kom ju som en självklarhet till mig dagen efter. Efter labbcachen, beslutade vi oss för att faktiskt åka hem. Klockan var runt 21 och båda vara supertrötta.

Dagen efter hade vi inte så mycket att göra. Men beslutade mig för att ta med Liam till Södertälje. Vi stannade på vägen i Mariefred för att låta honom logga mina två cacher vid kärnbo kyrkoruin. Sedan for vi mot Tom Tits Experiment där jag visade honom runt och förklarade en del experiment och naturvetenskapliga fenomen. När vi ändå var där, passade vi såklart på att logga min cache utanför Entrén. Nu har Liam loggat alla mina cacher. Vi gick sedan mot centrum och tog en del av Labcachen mitt i söderälje. Tyvärr var 2 av delstegen lite för långt bort för att vi skulle hinna, så vi valde att avstå dessa. Klockan tickade förbi och det var dags att lämna av Liam vid Södertälje syd för att ta sig hemåt.

Liam lämnade mig dock inte tomhänt, utan med mig nu, alltid, har jag en TB på mig. Så vill ni logga en TB och känner igen mig, Ta tag i mig, vart jag än är och fråga 🙂

TACK FÖR CACHEN & TACK FÖR EVENTET!

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar