MINA FÖRSTA FTF:er

Hejsan! Long time no see. Först och främst måste jag be om ursäkt för den långa väntetiden mellan inläggen. Förklaringen är att jag inte riktigt har tiden till att åka ut varje dag och hitta skatter, även om man skulle vilja det. Har ju ett heltidsjobb som går före. Kommer försöka ta mig ut mer under helgerna som kommer.

Här kommer ändå en liten del utav min FTF-jakt som ägde rum idag, 26/9.

Igårkväll, 25/9 fick jag mail om att det tillkommit TRE nya cacher i mitt närområde, rättare sagt Läggesta. Det ryckte till i varenda geonerv. Men eftersom att det var söndag och klockan var 23 så valde jag avstå då jag dagen efter skulle jobba. Rackarns då…. Det kommer fler chanser tänkte jag.

Idag, 26/9 så började jag med att åka till mitt arbete i Södertälje. Genomförde mina uppgifter och sen blev det lunch. Sen kunde jag verkligen inte motstå, så vid lunchtid, ca 12.30 så kollade jag appen. Jag tog ett glädjeskutt när jag såg att dessa fortfarande var ologgade. dock skulle jag jobba ett par timmar till men en gnutta hopp hade verkligen tänds inom mig. Jag fortsatte min arbetsag och vid 16-tiden när jag slutade så kollade jag appen engångtill. FORTFARANDE ologgat! Än var inte spelet förlorat! Dock är det 45 minuters resa hem. Min skjuts kom och hämtade mig och vi åkte direkt hem. Jag bytte bara bil, FOOOR tillbaka och parkerade i Läggesta.

Jag började med cachen Vad kan finnas här->

denna cachen är ägd av Swedish som gömt flera gömmor runtom i Mariefred. Min favoritcache av denna Co är mystserien Se upp i Mariefred-> där du måste besöka ett antal platser runtom i hela Mariefred för att hitta ledtrådar till slutgömman. Denna serie är just nu en av mina favoriter.

tillbaka till min FTF-jakt. Jag tog mig till Läggesta och tog mig till första cachen. Tog mig upp för en brant kulle och hittade burken väldigt snabbt. Jag öppnade burken med spänning, tog fram loggrullen och rullade upp den långsamt. BLANK LOGG!! YEEEES fick en FTF på denna 17:40! perfekt! Passade på att dokumentera detta till min tiktok. (Om ni följa mig på tiktok så heter jag GeoCobzer. Tänk på att majoriteten av klippen jag lägger ut innehåller spoilers! Titta på egen risk så att säga.)

Nästa steg var att ta mig till Magnetfiske->

Även denna ägd av Swedish.

Denna var dock otroligt speciell. Här behövde man någon form av specialverktyg, som jag lyckligtvis hade med mig idag. Efter att ha kommit till den berömda nollan, hittade jag snabbt burken och kunde fiska upp den. Även denna med blank logg. Kan knappt tro mina ögon, min andra FTF på kort tid. Detta är bättre än vad jag vågat hoppas på.

Jag avslutade kvällen med Vy över läggestabacken->

Jag började med att gå helt fel. chansade och gick över en bro där vägen inte hade lett mig till cachen. Det var ca 15 minuters promenad innan jag insåg att vägen inte hade funkat. Det var bara att vända om och gå tillbaka. Vid stigen vid backen jag skulle upp för stod det nu en bil med flera perosner. Åhnej! Kan det ha varit FTF-jägare måntro? Fanns bara ett sätt att ta reda på det. Efter att ha kommit rätt så hittade jag en stig uppför läggestabacken och gick in i skogen. Efter mycket bråkande med alla träden kom jag till nollan.. Trodde jag. Letade i ca 15-20 minuter innan jag kollade gpsen igen. 10 meter ifrån nollan. Efter att ha gått till den faktiska nollan så hittade jag burken. Jag kunde knappt tro mina ögon. En blank logg. Därav loggar jag min tredje och kvällens sista FTF!

Detta äventyr var väldigt roligt och spännande. Imorgon har jag dessutom tagit ledigt från jobbet för att få delta på eventet Världsturismdagen / World Tourism Day. Detta har publicerats av L8P1 & Mikano66. Dessa två har haft flera event som jag deltagit på, både i Mariefred och Strängnäs. Ofta väldigt trevliga och givande träffar. Man får träffa likasinnade och dela sina erfarenheter. Och även ta del av andras erfarenheter. Får ni chansen att delta på ett event, så ta den. Man vet aldrig vilka man träffar.

Det var allt jag hade att berätta för denna gång. Tack så jättemycket att ni läst inlägget. Skulle ni vilja dela era egna erfarenheter så har jag en Discord som man kan ansluta sig till. Gå in på http://www.Cobzer.se/Discord för att ansluta dig.

På discord kan du dela med dig utav dina äventyr. Du kan också delta i våra Geosnack-sessioner som vi har första söndagen varje månad. Nästa tillfälle är 2/10 kl 20.00. (Dessa tillfällen spelas in i utbildande syften till youtube)

Återigen! Tack för att ni läst och ha en trevlig vecka! Until next time!

Peace out

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar