Planeringen!

För ca 10 år sen, alltså 3:e november 2013. Rätt direkt efter FAD 2013 så valde jag i Hölö att gömma min första egna geocache. Det var en filmburk som då satt i en “gång-och-cykelväg”-skylt. Idag finns inte burken i den formen kvar, utan den har bytt skepnad och är i en annan form. 

Mellan 2015-2016 flyttade jag alltså hemifrån. Utan körkort och bil var det inte så lätt att ta hand om de burkar jag placerat ut runtom i Hölö. Jag slängde ut frågan i Facebookgruppen Geocaching Sverige och fick snabbt gensvar från Bernike. Hon övertog alltså mina burkar och har förvaltat dessa väl. Tyvärr med 2-3 burkar borta idag. En ek råkade ut för en storm eller avkapning av något slag samt ett elskåp som försvann i något bygge. Men utöver det är samtliga burkar kvar, vilket jag kommer vara evigt tacksam mot Bernike för att hon tagit så väl hand om mina burkar. Detta gör mig varm inombords och genuint glad! 

Detta var alltså 10 år sen! Vilket såklart skulle firas!

 

Efter så många år, så hade jag ju tyvärr glömt bort vem jag gav bort burkarna till. Av en Slump träffade jag Bernike på ett av Telgetokarnas event i anslutning till julen 2022. Så fick chansen att första gången träffa henne och tacka henne för att hon tagit hand om burkarna. 

Sommaren 2023 pratade jag och pappa Kebobliten vid och diskussion om mina cacher i Hölö kom på tal. Där upptäckte jag att, fan.. det är ju 10 år sen!?! Jag hörde av mig till Bernike och frågade om hon ville vara med på detta. Vilket hon självklart var! Kul! Bollen var i rullning. Jag började med att publicera eventet 3 månader i förväg, för att vara säker på att folk bokade in det i sina kalendrar. vilket ett gäng verkade göra ändå. 

Vi planerade allt från Quiz till fika till FTF-jakter. Planeringen gick segt, men enligt plan. Vi var ju ändå 3 månader i förväg, så var ju ingen panik så.

LiamVendel på besök

LiamVendel, en cachare jag har daglig kontakt med via appen Discord då vi jobbar tätt ihop på olika gemenskaper, såsom Familjen Arcombe, Distansakademin och Melodifestivalen, där vi hjälper dessa 3 oberonde parter att ha ett stabilt och trevligt community. Vi jobbar också ihop med egna domäner såsom Lättkränkt.se, en sajt riktat i humors anda! 

Vi satt som vanligt i ett samtal där vi pratade om allt och lite till om domäner, olika youtubers, livet och såklart Geocaching. Vi kom plötsligt in på detdär med event och jag bestämde mig för att slänga in en inbjudan till Liam som råkar bo i Malmö. Han tackade ja och beslutade sig för att köpa tågbiljetter upp till Stallarholmen. 

Eftersom att Liams tåg kom så sent, nämligen 20.30, bestämde jag mig för att vara kvar på jobbet extra länge. Jobbade till 17.00 istället för 16.15. 17.00 letade jag upp ett vilorum och låg och vilade i 2 timmar. klcokan 19.00 var det en timme kvar innan jobbet skulle stänga sina portar, så jag åkte till Södertälje Syd där jag hämtade upp Liam och vi träffas återigen. Han var nämligren på besök för nästan ett år sen. Skiljer bara någon vecka. Förra året var vi på Geovloggens spökvandring i Norrköpings mörka skogar. Men detta år var Liam på besök i syfte att besöka mitt 10-års event för den geocache jag la ut den 3:e November 2013. 

Det blev inte så mycket geocachande på fredagen, utan vi åkte raka vägen hem till Stallarholmen, där mina föräldrar hade dukat upp med potatisklyftor och fläskkarré. Blev en film efter maten och vi gick därefter och la oss. 

Vi hade dåliga kläder 🙁

Dunder och brak!

Eller ja nästan. Vi vaknade upp på lördagen, käkade frukost och åkte kort därefter, ca 12-tiden. Vi hade tyvärr riktigt otur med vädret och det regnade HELA dagen. Vi for i alla fall till Hölö där jag började med att placera ut dem burkar jag fått godkända för publicering vid 15.00 samma dag. 
De burkar jag hade planerat för ändamålet, satt PERFEKT på de ställen jag hade tittat ut, konstigt vore det annars. Hade ca 2 veckor innan valt burkar och kontrollerat plats och synlighet, valde att då inte lägg ut dem, då jag tyckte det var för tidigt. La istället ut dem innan publicering samma dag. 

När vi väl placerat ut burkarna for jag och LiamVendel till eventplatsen, vilket var bakom Granvägen vid en lekplats. Med oss hade vi gifflar och varmchoklad, vilket några åt och drack utav, tyvärr blev det inte så mycket fika, det regnade så otroligt mycket. Som ni ser på bilderna var jag bara i tröja och helt utan paraply, jag trotsade vädret stenhårt! 

På första bilden har jag Geosnack med Jimmyroger där vi pratade Cito och event jag hållt. Fick också beröm fråmn honom i form att han tycker att det är bra att jag provar nya saker, vilket gör mig glad och håller med om. Jag söker hela tiden feedback och försöker i den mån jag kan göra alla nöjda. Det som inte funkar, funkar helt enkelt inte och man får då prova nya sätt, vilket jag ofta gör.

Jag träffade också på Geo650 som lagt ut rundan “Gudruns runda” i Merlänna strax utanför Strängnäs. Vilket var mycket trevligt och jag fick chansen att tacka honom för den otroliga rundan han gjort. 

På eventet träffade jag ingen minde än RogerNordin! För er som inte känner till det, är han alltså ordförande i Intressesföreningen Geocaching i Sverige. Jag tillsammans med Patrik Norén och Andreas Niva hade i Geosnacks anda en intervju med honom, där vi ställe en massa frågor till honom. Se hela avsnittet nedan. 

Det var roligt och väldigt trevligt att se honom IRL också. Vi har hittills bara haft våra diskussioner i form av digitala möten och textformer. 

Utöver Roger träffade jag även Bernike såklart, konstigt vore det om hon, medarrangören inte dök upp. Med sig hade hon Ralleman. Dem hade varit på platsen långt tidigare då de behövde sätta upp den cachen hon planerat. Det blev som planerat mycket geosnack.

Hade planerat ett digitalt quiz, som tyvärr inte denhär gången blev aktuellt då det var så fruktansvärt dåligt väder. Min dator hade helt enkelt inte pallat att bli blöt på det sättet. Så quizet sparar jag till ett annat tillfälle, får helt enkelt bli när jag har ett event inomhus. Efter mycket snack och klockan närmade sig 14.30 så började några avlägnsa sig. 14.35 aktiverade jag den labb jag fått en vecka innan och 15.00 började vi alla gemensamt vandra det Historiska Hölö och loggade även de cacher jag och Bernike lagt ut. Det blev då en liten promenad vilket verkade uppskattas av många. Jag hade gjort några små missar med ALCn vilket jag korrigerade när jag kom hem. Innan hemfärd gick vi mot en Letterbox som Bernike lagt ut som hyllning till min första cache. Otroligt fin burk må jag säga. Rekommenderar den verkligen! Kommer tyvärr in detta inlägg inte avslöja mer, utan ni får helt enkelt ta och upptäcka denna helt på egen hand =).

Trots det tråkiga vädret och att jag och Liam var genomblöta så var eventet ändå lyckat. Får lov att i detta inlägg tacka alla så mycket för att ni kom och deltog.

ETT EXTRA STORT TACK TILL BERNIKE SOM GJORT EN SÅ FIN BURK SOM HYLLNING TILL MIN FÖRSTA CACHE. 

Jag och Liam avslutade dagen med att tacka alla och åkte sen hem till Stallarholmen, där vi blev serverade med en Kalops och potatis. Mycket trevligt! Kvällen slutade med att jag bjöd på en riktigt god tårta eftersom att jag byter ålderssiffra från 28 till 29 om ca 1 vecka. Eftersom att Liam var på besök så sköt jag lite på firandet.

Pannkakssöndag - En Tradition

På söndagen vaknade vi upp med doften av pannkakor i hela huset. Det var nämligen Pannkakssöndag hos oss, vilket vi har som tradition hos oss varje söndag. Så vi gick upp, käkade pannkakor och drog kortdärefter ut på en kortare runda. Jag fick en cache idag, och Liam 3 stycken. Jag valde att ta med honom till bunkern, som jag loggade i somras. Jag tyckte bunkern var värd ett besök till, för det var ändå en väldigt spännande plats, Vilket Liam höll med om. Eftersom att han gillade bunkern, tog jag även med honom till det nnerlagda bårhuset inte långt därifrån. 

Efter Bunkern och lite cachande åkte vi helt enkelt hem så Liam kunde göra sig iordning. I väntan på att vi skulle åka igen, så slog vi på Resident evil från 2002 samt kollade en del Tiktok och instagram där vi planerar att marknadsföra vår nya sajt Lättkränkt.se i framtiden. Vi satt och kollade på hur andra gör för att marknadsföra sig. Så vem vet, i framtiden kommer ni kanske hitta oss på tiktok i form av humor.

Vid ca 18-tiden var det dags för oss att åka och jag körde Liam till Stationen där jag vinkade av honom för denna gången. 

Tack Liamvendel för att du kom och hälsade på igen och tack alla som kom och besökte mitt 10-års jubileum! Vi ses igen på nästa event 🙂

 

 

Cobzer out!

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Ett svar på ”Äventyr i Hölö”

Lämna ett svar