När man Geocachar vet man nästan aldrig vad man kan stöta på. Jag har varit på många fantastiska platser under de år jag hållt på och ramlat över allt från utsikstorn, fantastiska skogar och vackra vattendrag. Men innan påsken kom dagen då jag hittade en bortglömd gammal bunker. Den var otrolig läskig att gå in i, försökte två gånger men något tog emot. Jag vågade inte gå ned själv. Det kan låta larvigt, men jag klarade det helt enkelt inte. Så hämtade dit sällskap och kunde sedan logga burken.

Men inte innan vi utfört en Urban Exploration och utfortskat bunkern ordentligt. Detta är en gammal flygbasbunker som började anläggas 1963 i samband med att Bas 60 infördes. Basen bestod av ett flygfält och ett antal omkringliggande anläggningar. Dessa togs i bruk under 1964 och blev en av Södertörns flygflottiljs krigsflygbaser.

År 1999 utgick basen ur krigsorganistationen och övergick till kommunal ägo av Strängnäs Kommun.

Nedan finns det lite bilder från min utflykt:

I klippet ser ni hur jag utforskar bunkern.

Det var väldigt mörkt och man såg tydliga tecken på att den inte varit i bruk på många många år. Min vision är att hitta fler liknande platser under årets gång.

Det har varit fullt ös under påsken. Började med att jag på hemmaplan gick på ett event skapat av mikano66 & L8P1. Har gått på deras event tidigare och tycker att dem har otroligt mysiga och fina event. Spelar ingen roll när på året dem har ett event, men tycks alltid vara skinande sol när dem har event. Dem har haft väldigt tur med vädret.
Efter eventet åkte till nykvarn och gick på ytterligare ett event. Vilket också var otroligt trevligt.

Pling pling!

Nejmen, ett mail? Det har alltså den 10/4 publicerats en ny cache i Strängnäs. Den ska jag FTF:a! Jag har haft allmän latdag under dagen och bestämde mig för att norpa denna FTF:en. För det är inget man ofta kan norpa hur som helst. När jag väl är i Strängnäs och parkerat bilen vid platsen så får jag ett pling till i telefonen. En ny cache publicerades ute på Selaön. Då blev jag glad och hoppades på en dubbel FTF idag.

Jag som är sådär lagom duktig på att observera min omgivning, gick rätt igenom träsket istället för att gå runt det. Men lyckades utan större problem och kunde logga en FTF! Jippie! Sen blev det rätt tillbaka till bilen och åka till Selaön. Efter ca 20-25 minuters resa var jag vid den berömda nollan och kunde logga ytterligare en FTF. Utöver dessa två FTF:er har jag också klarat första delmålet i Seeking Smileys. Jag har klarat 5 geocacher av 100. Inom kort planeras det 2 rundor strax utanför Strängnäs. Dessa beräknar jag att jag skulle kunna ta på en helg.

Inom kort planeras det 2 rundor strax utanför Strängnäs. Dessa beräknar jag att jag skulle kunna ta på en helg.

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar