Den dystra vintern

Efter en lång och dyster vinter så började det verkligen rycka i mina Geofingrar. Efter att ha vaknat och sett hur det snöstormade så blev det ju att stanna hemma. Men drygt 45 minuter senare hade det lugnat sig. Jippie! Frågade om skjuts till en runda jag sneglat på ett tag. Väl på plats så hade jag egentligen ingen plan. Så började helt enkelt att gå.

Första cachen letade jag efter i ca 15 minuter innan jag gav upp. Första gömman blev alltså en DNF och där och då kände jag att den här dagen kommer inte gå vägen. Att börja med ett misslyckande känns lagom kul, men jag kämpade ändå.

Så gick vidare till nästa och där log lyckan mig i ansiktet. Hittade cachen nästan direkt. Fantastiskt! Detta kanske inte var en så dålig dag ändå. Detta gav mig mer motivation till att fortsätta, trots den otroliga kyla som låg över mig.

Det blev en superdag ändå. Hittade väldigt speciella burkar. Till och med en tradd med kodlås!? Lösningen på den tradden stod i beskrivningen. Där skulle man lista ut hur många kameler som skulle delas ut till 3 arabsöner. Mer än så kan och vill jag inte gå in på. Kan ju inte ta bort hela nöjet från er. Denna var så pass klurig att jag kontaktade en vän till mig. LiamVendel, som kunde hjälpa mig att lösa gåtan. Tack så mycket för hjälpen.

Denna gömma var otroligt bra och välformad. Så pass att jag lätt gav denna en Favoritpoäng. Hoppas verkligen på fler liknande gömmor i framtiden, älskar när CO’s lägger ner lite tid och kärlek på sina gömmor.

Under resans gång stötte jag till och med på CO i egen hög person som kan ha givit en liten hint till en av sina gömmor. Vi hade en liten trevlig pratstund och det var mycket trevligt.

För att se mina äventyr i filmformat så finns klippen på både instagram men framförallt på Tiktok. Heter Geocobzer på båda plattformarna.

Under rundan hittades inte bara burkar, utan också en väldigt rolig vägskylt. Bifogar en bild nedan. Det stod ”Beware of eldery” på den. Väldigt komsik skylt.

Kollade klockan och såg att den gått från 13 till närmare 16. Det var dags att bege sig hemåt. Med 8 hittade burkar och ett resultat på 429 ”founds” så är jag nöjd. Är långt ifrån klar med området och behöver återvända inom kort för att göra klart.

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar