I DENNA BLOGG FÖREKOMMER DET SPOILERS!

Under veckan kändes det verkligen i magen. Har verkligen inte cachat aktivt på ett tag, och en längtan började ta form. Så det var väl inte mer än rätt att faktiskt planera in ett besök till Södertälje!

Lyckades övertala ”Krigaren”. Hen vill vara anonym, därav kommer jag inte skriva ut något annat än ”Krigaren”.

Sagt och gjort. Jag och Krigaren valde att ta två bilar. Tanken från Början var att en bil skulle stå vid Eklundsnäs Camping och den andra vid en väl vald plats för rundan vi tänkt oss. På kartan hade vi hittat något som skulle kunna liknas vid ”övergivet” skjul/hus alternativt ladgård. Men när vi väl kommer dit inser vi två saker.

För det första är det grindar över vägen som leder till denna, så vi kan inte ta oss dit. Sen för det andra så var den streckan otroligt mycket längre än väntat, att gå den rundan med det vi hade med oss hade inte varit optimalt. Där och då tog vi beslutet att vi åker till Tveta. Vi ställer bilen på en gästparkering i närheten av Tvetagårdens vandrarhem.

Vi tar ut våra saker ifrån bilen och vi börjar gå ner mot vägen, där vår runda är tänkt att börja. Kollar kartan som visar oss ned mot Tvetaån. Ån ligger under landsvägen, en 70-väg. Så går som en bro där ån strömmar igenom. Väl vid ”nollan” börjar vi leta. Det tar inte lång tid innan jag hittar burken, den befinner sig alltså under bron. Under bron går det en väldigt lerig ”träbro”. När jag förstått vad jag var tvungen att göra för att få min logg så kastade jag av mig ryggsäcken för att påbörja uppdraget. Lägger mig ned och kravlar mig fram. Det är otroligt trångt och väldigt lågt i tak. Men kommer till sist fram och kan logga burken. Sen var jag ju också tvungen att backa ut och runt en krök utan att plumsa i. Det var verkligen en utmaning. Slänger med ett klipp ifrån mitt tiktok nedan, så får ni själva se hur trångt det var och hur lerig jag lyckades bli. Ett stort tack till Krigaren som filmade spektaklet.

@geocobzer Ibland får man lov att krypa under broar 😅. Blev otroligt lerig efter det🤣. Denna cache var väldigt rolig att logga. #Geocaching #Geo #Geocachingäventyr #Geoadventure #GeoÄventyr #Skattjakt #GeocachingÄventyr #Natur #Tftc #Cache #Groundspeak #Cobzer ♬ Mysterious - Andreas Scherren

Efter att ha lerat ned mig ordentligt fortsatte vi gå mot sörmlandsleden. Övriga cacher var relativt enkla och vi behövde oftast inte leta superlänge.


Under vägens gång stötte vi på en massa mystiska ting. Under lördagen hittade jag och Krigaren detta mystiska hus, med förfallet yttre och halvöppna fönster, till synes helt övergivet. Vem vet vilka mystiska väsen som flyttat in. Kan det vara Älvor, tomtar, troll eller kanske spöken? Det kan väl ändå inte vara så simpelt som ett vanligt hus? Geocaching handlar ju inte bara om loggen, det handlar också om att stöta på nya platser som kan få en att reflektera över vart man är. Ibland fantiserar man ihop något ”mystisk” historia kring byggnader, för att få den lite mer spännande.

Är det något jag älskar med Geocaching, är det dem mystiska ting man kan komma stöta på.

Under promenadens gång hittade vi bland annat petrör.

Denna hängde i ett träd någonstans längs den streckan vi gick.

Denna typ har jag hittat väldigt många av. Detta är den mest klassiska burk man kan hitta. Men finns väldigt många varianter. Totalt sett får vi 5 loggar under dagen. Det är ju väldigt få burkar, så det är ingen ”superdag”. Men under vinterhalvåret tappar jag ofta motivation till att åka ut. Brukar bli lite ströloggar här och där. Men abstinensen tar över ibland och då behöver man åka ut och stilla det. En av cacherna var en så kallad nano. (Mittenbilden). En nano är en superliten behållare. Eftersom att jag fortfarande inte invensterat i en pincett, så chansade jag och rullade upp loggen ändå. Dessa Nano-burkar har en väldigt liten loggbok, vilket ofta är väldigt svårt att rulla ihop och lägga tillbaka. Men har väl varit med förr, så gick superbra utan pincett.

Det blev en lite kortare blogg denna gång, men under sommaren har jag planer på att gå längre rundor. Bland annat kommer jag åka till Arboga och gå rundan längs Tjurlången.

Vill ni se mer utav mig? Följ mig på mina sociala medier:

INSTAGRAM: Geocobzer

TIKTOK: Geocobzer

Discord: Gecoaching Sverige

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar