Försök till Georekordet!

Trots våra tapra försök till ett världsrekord, så räckte det tyvärr inte denna gången. HQ skickade ut ett nyhetsbrev idag där de meddelande oss om att det var hela 112.477 äventyrare var ute och loggade en geocache, labcache eller event. Det var riktigt bra kämpat. Dock räckte det inte hela vägen. Värdsrekordet över flest loggningar på en dag slogs senast 2013 då hela 126.833 loggades.

Lördagen den 20:e Augusti var ett tappert försök att slå detta rekord. Och eftersom att många väljer att logga i efterhand så dröjde det några dagar innan Groundspeak helt enkelt kunde annonsera ut siffrorna.

Men trots att vi inte slog rekordet, får alla en sovenir för att ha deltagit. Men sovenirer är ju inte allt, utan tanken på att få gå ut på dessa rövastråk är ju det som gör geocaching till vad det är.

Vi börjar med dem tuffa nyheterna, vi slog inte rekorder för äventyrares loggningar för hittade burkar på en enda dag. Men dem goda nyheterna är att 112,477 geocachare ändå kom samladaes tillsammans på den Internationella Geocachingdagen för att arbeta tillsammans mot ett rekord. Vi tycker ändå att det är värt att fira! Varje äventyrare som hittade en geocache, gick en labbrunda eller deltog på ett event har nu fått en souvenir i äran av det globala Geocachinggemenskapen som alla tillsammans gick ut för att upptäcka världen runt dem.

Källa: Geocaching HQs blogg

På lördag är det Södertäljefestivalen/Kringelfesten. Vad passar inte bättre än att kombinera denna fest med att dra ett äventyr i Södertälje. Har ju trots allt rätt mycket ologgat där. Kan ju slå två flugor i en smäll och gå på festivalen en stund för att sen geocacha en stund. Jag är just nu uppe i 333 found it-loggar. Jag hoppas på att innan Oktober nått 400 hittade. Jag har planer att leta upp fler event som är i närheten och delta på dessa. Har funnit stort intresse och nöje i att delta i dessa event, man får ju träffa så mycket trevligt folk att dela sina erfarenheter med. Jag undrar vart nästa event kommer att ta mig?

Kan passa på att ge er som vill gå på ert första event, planera in en runda på ett par cacher vid eventets närområde. Antingen går du själv innan eller efter eventet eller så kanske du får sällskap av nyblivna vänner.

Det var allt för mig för denna gång. Håll koll på mina sociala medier. Du hittar mig på:

>> INSTAGRAM << >> TIKTOK << >> DISCORD <<

Av Cobzer

Glad och alltid ett leende är jag ofta ute på skattjakt, geocaching. Letar burkar i ur och skur och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Lämna ett svar